Få styr på din dagpengeperiode


Hvis du har opbrugt din almindelige dagpengeperiode, kan du i visse tilfælde få forlænget din dagpengeperiode. Dette gælder blandt andet, hvis du har været syg, har haft barsel eller har deltaget i godkendt aktivering. For at få forlænget din dagpengeperiode skal du kontakte din a-kasse og oplyse om din situation. Din a-kasse vil vurdere, om du opfylder betingelserne for forlængelse og i så fald forlænge din dagpengeperiode. Husk at dokumentere din situation med relevante papirer, såsom lægeerklæringer eller dokumentation for aktivering.

Regler for genoptjening af dagpenge

For at genoptjene retten til dagpenge skal du have været i beskæftigelse i mindst 1.924 timer inden for de seneste 3 år. Det svarer til et fuldtidsarbejde i omkring 1 år. Hvis du ikke har opfyldt dette krav, kan du søge om forlængelse af din dagpengeperiode. Se vores store udvalg af informationer om dagpengeperioden for mere information om reglerne for genoptjening.

Hvad sker der, når din dagpengeperiode udløber?

Når din dagpengeperiode udløber, har du to muligheder. Du kan enten søge om forlængelse, hvis du stadig er ledig, eller du kan overgå til kontanthjælp. Hvis du søger om forlængelse, skal du være opmærksom på, at der kan være krav om yderligere aktivering eller uddannelse. Du kan se priser på dagpengesats her, så du ved, hvad du kan forvente at modtage. Hvis du overgår til kontanthjælp, vil du opleve et fald i din ydelse, så det er vigtigt at være forberedt på dette.

Sådan får du overblik over din dagpengeperiode

For at få overblik over din dagpengeperiode, er det vigtigt at holde styr på følgende:

  • Hvor længe du har modtaget dagpenge i alt. Du kan finde denne information hos din a-kasse.
  • Hvor meget du har tilbage af din dagpengeperiode. Også denne information kan du få hos din a-kasse.
  • Hvornår din dagpengeperiode udløber. Dette kan du beregne ud fra, hvor længe du har modtaget dagpenge, og hvor lang din samlede dagpengeperiode er.

Ved at holde styr på disse faktorer, kan du sikre, at du er forberedt, når din dagpengeperiode nærmer sig sin afslutning.

Hvad betyder karensdage for din dagpengeperiode?

Karensdage er de første par dage, hvor du ikke modtager dagpenge, når du bliver ledig. Disse dage tæller med i din dagpengeperiode, som er på i alt 2 år. Så selvom du ikke får udbetalt dagpenge i de første par dage, så bruger du af din samlede dagpengeperiode. Det er vigtigt at være opmærksom på, at karensdagene tæller med, så du ikke bruger unødigt af din dagpengeperiode.

Optjening af dagpenge – sådan gør du

For at optjene retten til dagpenge skal du have været ansat i mindst 52 uger inden for de seneste 3 år. Disse 52 uger behøver ikke at være sammenhængende. Hvis du har været ansat i flere forskellige job i løbet af de seneste 3 år, kan du lægge disse sammen for at nå op på de 52 uger. Når du har opfyldt dette krav, kan du søge om dagpenge, hvis du bliver ledig. Husk at du skal være aktivt jobsøgende for at modtage dagpenge.

Dagpenge ved sygdom: Sådan påvirker det din periode

Hvis du bliver syg og modtager dagpenge, vil din dagpengeperiode blive forlænget med den tid, du har været syg. Det betyder, at din samlede dagpengeperiode bliver udskudt, så du har mulighed for at modtage dagpenge i den fulde periode, når du igen er klar til at søge job. Det er vigtigt, at du anmelder din sygdom til a-kassen, så de kan registrere, at din periode er blevet forlænget. På den måde sikrer du, at du ikke mister retten til dagpenge, mens du er syg.

Orlov og barsel: Indvirkning på din dagpengeperiode

Hvis du holder orlov eller barsel, kan det have indflydelse på din dagpengeperiode. Når du holder orlov eller barsel, tæller den tid ikke med i din dagpengeperiode. Det betyder, at din dagpengeperiode bliver forlænget med den tid, du har været på orlov eller barsel. Det er vigtigt, at du holder dig orienteret om, hvordan din dagpengeperiode påvirkes, så du undgår at bruge for mange af dine dagpenge. Kontakt din a-kasse, hvis du har spørgsmål om, hvordan din dagpengeperiode påvirkes af orlov eller barsel.

Deltidsarbejde og dagpenge: Hvad du skal vide

Hvis du har et deltidsarbejde, mens du modtager dagpenge, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan dette påvirker din dagpengeperiode. Generelt gælder det, at du kan beholde retten til dagpenge, så længe din arbejdsindtægt ikke overstiger 160 timer i en periode på 4 uger. Hvis du arbejder mere end dette, vil det medføre, at din dagpengeperiode bliver reduceret tilsvarende. Det er derfor vigtigt at holde styr på dine arbejdstimer og indberette dem korrekt til din a-kasse, så du undgår at få for meget eller for lidt udbetalt i dagpenge.

Jobskifte og dagpenge: Hvad der sker med din periode

Hvis du skifter job, mens du er på dagpenge, vil din dagpengeperiode blive påvirket. Din dagpengeperiode tæller videre, uanset om du får et nyt job eller ej. Hvis du starter i et nyt job, vil du fortsat have ret til dagpenge, hvis dit nye job ikke giver dig en indtægt, der overstiger dagpengesatsen. Når du starter i et nyt job, skal du dog huske at melde det til din a-kasse, så de kan justere din dagpengesats. Derudover skal du være opmærksom på, at din dagpengeperiode ikke forlænges, selvom du skifter job undervejs.